Ofte stilte
Spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Victor Multi Kill

Les mer→

Ofte stilte spørsmål

Victor elektrisk musefelle

Les mer→

Ofte stilte spørsmål

Victor elektrisk rottefelle

Les mer→

Ofte stilte spørsmål

Victor skadedyrjager

Les mer→

10 mest stilte spørsmål

Hvordan vet du om du har mus?

Selv om det mest åpenbare tegnet på mus er å faktisk se levende eller døde mus i huset ditt, er det mange andre tegn som kan indikere at du kan ha en musinfestasjon under utvikling. Dette inkluderer:

  • Gnagde hull i lagrede matvarer, stablet papir, isolasjon, osv.
  • Matrester eller innpakninger etterlatt, spesielt på utilgjengelige steder, som inne i sko eller støvler eller i hjørnene av skap og skuffer.
  • Avføring eller små hår.
  • Løpeveier – smale stier hvor støv og skitt har blitt feid rene, merkbare fettmerker, eller urinflater som kan ses under et svart lys.
  • Reir eller stabelsatt reirebyggingsmateriale.
  • Skrapende eller skrapende lyder fra vegger, tak eller gulv.
  • Ekle, sterke eller muggen lukt.

Hvordan vet du om det er en mus eller en rotte?

Det er nøkkelforskjeller mellom mus og rotter. Mus er mye mindre enn rotter. Voksne mus er omtrent 19 centimeter i lengde, inkludert halen. De vanligste rottene i Norge er brunrotten og takrotten. De kan være hvor som helst fra 33 til 45 centimeter i lengde, med halens lengde som varierer etter art.

Hva spiser mus?

Mus foretrekker å spise korn og planter, men de vil spise nesten hva som helst. De blir ofte tiltrukket av tørr (og pakket) lagret mat, inkludert dyrefôr.

Hvor lenge lever mus?

En husmus vil sjelden leve mer enn ett år i naturen. Men i en beskyttet omgivelse med mat og vann (som i et hus), kan den leve opp til to år og kanskje mer.

Hvor bør du plassere musefeller?

Musefeller bør plasseres der musene er. Hvis du har funnet noen tegn på mus – revet papir eller stoff, avføring, urinflekker og gnagde gjenstander – plasser fellene i disse områdene. Feller er tilgjengelige i butikker for hjem og hage, eller til og med noen matbutikker. Mange kan brukes på nytt, mens andre er ment å skjule den fangete musen fra synet og brukes bare én gang.

Hva om fellene dine ikke fungerer?

Mus er veldig nysgjerrige og vil undersøke nye ting. Så hvis mus ikke blir fanget i løpet av de første dagene etter at fellen er satt ut, er fellen (eller åten) sannsynligvis på feil sted og bør flyttes. Plasser fellen der noen tegn på mus er sett eller der mat eller vann er tilgjengelig.

Hva er det beste åtet for musefeller?

I motsetning til populær tro, er ikke ost det beste åtet å bruke i feller. Peanøttsmør kan være veldig attraktivt for mus, men det må erstattes hvis det blir for tørt eller hardt. Andre gode alternativer er bacon, nøtter, tørr mat og klebrige godterier.  Mus blir tiltrukket av lukten og må jobbe for å få maten ut av fellen, noe som utløser den.

Hvorfor ser du ikke musene?

Mus er nattlige skapninger, så de er mest aktive mellom skumring og daggry. De liker vanligvis ikke sterkt lys, men en mus kan av og til sees om dagen, spesielt hvis reiret er forstyrret eller den søker mat. Å se mus om dagen kan også indikere en stor infestasjon i et hjem.

Hvor raskt former mus seg?

I løpet av ett år kan en kvinnelig mus formere seg opp til åtte kull med fem til seks unger. Disse avkommene kan begynne å reprodusere seg selv på så lite som seks uker. Så innen måneder kan du ha en stor musepopulasjon.

Hvordan kommer mus inn i et hjem?

En mus kan komme seg gjennom hull og sprekker så små som 6 millimeter, eller omtrent størrelsen på en blyant. Og hvis en åpning ikke er stor nok til å komme seg gjennom, kan musen gnage på den til den blir stor nok. Mus kan også hoppe 33 centimeter høyt og kan løpe langs ledninger, kabler og tau. De er utmerkede hoppere, svømmere og klatrere og kan klatre på rue og vertikale overflater.

Et utvalg av våre forhandlere

europris_logofk_logo_main_rgbJernia_logo_horisontal 2Clas_Ohlson (1)ByggmakkerBK horisontal RGBObs logo rgbcoop obs bygg logo rgb646668Logo_Skadedyrbutikken