Mus

Dette bør du lokke musen med, og det er ikke ost

Når vi skal fange mus i hus er det naturlig for oss å bruke ost som lokkemat. Dag etter dag går men ingenting skjer og musen er fortsatt fri og lykkelig.

Vi ser at mus fanges med ost i tegneserier, filmer, bøker, reklamefilmer og med dette i minne antar vi at mus elsker ost. Men er det riktig?

Lad musefellen med bacon

Mus foretrekker mat med høyt protein -og fettinnhold. Det er derfor vi anbefaler å bruke peanutsmør, sjokolade, bacon eller tørket kjøtt. Bruk små porsjoner slik at musen ikke får lov til å spise på maten uten og utløse musefellen.

Har du sett dette: Slik fanger du flere mus med markedets mest teknologiske og elektriske musefelle

Derfor liker ikke mus ost

Det er ikke det at mus ikke liker ost, men de går bare etter det dersom de er sultne nok. Ost egner seg derfor ikke som lokkemat. Nesen til mus er svært følsom og luktesansen er sterk. Det er derfor mat med kraftig lukt, for eksempel ost, vil virke frastøtende på mus når du egentlig skal prøve å fange de.

Et siste tips

Siden luktesansen er sterk og nesen til mus er så følsom bør du alltid huske på å ta lokkematen på fellen med en q-tips eller annet verktøy- Bruker du hendene kan musen lukte det og bli skeptiske til fellen.

M205 plassere åte

Les mer: 7 vanlige feil du gjør med musefeller