Rotter

7 rottefakta som får deg til å grøsse

Rotter er ikke bare ubudne gjester; de utgjør også en alvorlig trussel for helsen din og hjemmet ditt. Å bli kvitt dem er viktigere enn noen gang. Les videre for å oppdage syv foruroligende rottefakta som vil få deg til å handle raskt og effektivt.

1. Rotter bærer smittsomme sykdommer

Rotter er bærere av over 60 smittsomme sykdommer, inkludert farlige lidelser som tyfus og hjernehinnebetennelse. Å ha dem i nærheten utsetter deg og din families helse for alvorlig risiko.

2. Overlevelsesdyktige rotter

Rotter kan overleve i vann i opptil tre dager. Selv om du skyller dem ned i toalettet, er de i stand til å komme tilbake på samme måte de forsvant. Dette gjør det ekstra viktig å forsegle alle mulige innganger til huset ditt.

3. Gnagende rotter kan skade hjemmet ditt

Med sine skarpe tenner kan rotter tygge gjennom elektriske ledninger og rør, noe som kan føre til farlige situasjoner som brann eller flom i hjemmet ditt.

4. Ustoppelige tannvekst

Rottene har kontinuerlig voksende tenner, som kan vokse opptil 13 cm i året. De unngår tannproblemer ved å gnage konstant, en uvane som kan føre til skade i hjemmet

5. Rask reproduksjon

En hunrotte kan pare seg med opptil 500 partnere i løpet av en seks timers periode, og de kan gjøre dette opptil 15 ganger i året. Dette fører til en eksplosiv reproduksjonsrate, med opptil 2000 rotteunger per år.

6. Ekkel overlevelsesmetode

Rotter spiser sin egen avføring for å få i seg ekstra næring. Dette uhygieniske adferdet bidrar til spredningen av sykdommer og forverrer sanitære forhold i hjemmet ditt.

7. Rotter har navler

Selv om det kanskje virker som et ubetydelig faktum, har rotter faktisk navler. Denne lille detaljen minner oss om at de, til tross for sin skumle og uhygieniske natur, er levende skapninger som kan trenge seg inn i hjemmet ditt.

Slik forhindrer de ubudne gjestene

Høyfrekvent ultralyd er svært plagsomt for gnagere, og de vil helst unngå områder som dekkes av dette. Victor Skadedyrjager Mini Pro forhindrer mus og rotter å bosette seg i det aktuelle området ved hjelp av en høyfrekvent lyd som kun merkes av gnagere. De høyeste tonene i lyden gjenskaper lyden av en dominerende mannlig gnager. Gnagere er svært territoriale og vil hele tiden kjempe for å etablere dominans, og nettopp derfor vil lyden av en dominerende gnager skremme andre gnagere fra å slå seg til ro i et område.

Vær klar over at høyfrekvent lyd først og fremst forhindrer nye mus og rotter i å bosette seg i det aktuelle området. Har du allerede gnagere i hus bør disse fjernes med feller først.