Rotter

6 typer lokkemat som tar rotta på rotta!

Er du lei av tomme rottefeller eller at lokkematen blir borte? Vi ramser opp 6 typer lokkemat som vil hjelpe deg i krigen mot skadedyr.

Brunrotten (rattus norvegicus) kan bli opptil 40 cm lang og hun-rotten kan føde 20 unger i løpet av livet sitt. De sprer sykdommer ettersom de spiser og forurenser mat. De gnager og graver i stykker eiendommen din og 1/2 cm er alt de trenger for å komme inn. Rottene kan spise nesten hva som helst, men foretrekker kjøtt og kornmat.

Ved å feste/knyte lokkematen i rottefellen forhindrer du at rottene slikker produktet av eller stjeler det uten å utløse fellen. For lokkemat som ikke kan festes slik, lønner det seg å bruke små mengder, som f.eks peanøttsmør. Andre optimale produkter å bruke i rottefellen er:

Husk at noen rotter er vanskeligere å fange fordi de er redde for ting som er nye i deres miljø. Det er derfor veldig smart å sette ut rottefellen uten å aktivisere den eller putte lokkemat i den i et par dager. På denne måten blir rotten vant til det nye objektet før den blir fanget.