Mus

Slik holder du mus unna bilen din

Hvert år blir rundt 500 biler ødelagt av skadedyr, men det finnes ting du kan gjøre for å redusere risikoen for det.

Trodde du bilen var beskyttet når du låste den? Det er den ikke. Mus trenger få millimeter for å komme seg inn og i de fleste tilfeller går de inn i bilen din via motoren. Andre vanlige inngangssteder er ventiler, hull i kabler, pedalaksler eller rattstammer.

Når er musen mest aktiv?

Musen er aktiv hele året, men atferden endrer seg fra sommer til vinter. På sommeren går de ofte inn og ut etter vann og mat og på vinteren søker de ly og varme steder… som i bilen din etter den er parkert.

 

Hvordan forhindrer jeg musen i å komme seg inn i bilen min?

Hva om du ser en mus i hanskerommet neste gang du åpner det? Ekkel tanke, ikke sant? Ingen parkeringsplasser kan garantere deg mot at mus kommer inn i bilen, men det er enkle grep du kan gjøre for å redusere risikoen:

Hvordan kan jeg se om det har vært mus i bilen min?

Gnagere kan føre til skader flere steder i bilen. Alt fra tenningsledninger, luftventiler, interiør og isolasjon. Mus har nemlig sterke nok tenner til å gnage seg gjennom dette. De lager gjerne krafsemerker i bilen og legger igjen muselort og urin.

I noen tilfeller kan bilen bli så skadet at den ikke vil starte!

Hvordan kan jeg forhindre at musen går løs på motoren min?

Å parkere bilen innendørs er alltid ideelt, men det er det ikke alle som kan. Det neste trikset vi skal dele er ganske morsomt (synes vi). Mus skal visstnok bli vettskremte hvis du legger en gummislange under bilen. Skader hvertfall ikke å prøve hvis det resulterer i gnagerfri bil?

Du kan også sette opp musefeller i bilen din dersom du er usikker på om den er utsatt eller ikke. Klappfellene fungerer alltid, men du vil nok slippe grisete bil og vi anbefaler derfor Clean-Kill musefelle, en felle der du slipper å se eller røre den døde musen. Skadedyrjagere i garasjen som skremmer bort eventuelle inntrengere med en høyfrekvent lyd er også populært.

Victor musefelle Clean-Kill

Er det mus i ventilasjonsanlegget mitt?

Lite lukter så ille som en død mus i ventilasjonsanlegget på bilen og istedetfor å ende opp med store regninger fra bilmekanikeren kan du sette opp noen feller når den står parkert. Plasser litt peanøttsmør som åte og se om det er noe aktivitet.

De beste musefellene for biler

Uansett hvor mye vi prøver å holde musen unna vet du aldri når du vil få besøk, men i dag finnes det alt fra klappfeller, elektroniske feller og skadedyrjagere som hjelper deg med problemet. Kombinasjonen av disse sikrer deg på best mulig måte.

Elektroniske feller fanger og dreper mus på en rask, hygienisk og miljøvennlig måte og bestselgeren Multikill musefelle er en favoritt hos mange. Denne fanger opptil 150 mus før du må skifte batterier og en skuff gjør det mulig for den å fange 10 mus før du må tømme den.

Mekaniske feller er enklere og fanger en og en mus. Du får den vanlige klappfellen til mer moderne feller som er bygget for å fange musen slik at du slipper å se eller ta på den som for eksempel Clean-Kill som vi nevnte over.

Les mer: Med denne fellen trenger du ikke se eller røre den døde musen

Skadedyrjagere er laget for å skremme vekk nye inntrengere. Dersom du allerede har et problem er det viktig at du bruker feller for å få unna skadedyrene og så vil skadedyrjageren hjelpe deg mot at nye mus og rotter trives i hjemmet ditt.