Mus

Disse kattene er de beste jegerne

I tusenvis av år har katten vist seg å være en dyktig jeger, men visste du at det finnes noen katteraser som er bedre enn andre i jakt? Her forklarer vi hvordan det henger sammen, og gir deg en topp 10 liste over de beste jegerne.

Katt og mus. It’s complicated

Spiser egentlig katten din mus? Det er ingen som vet helt sikkert hva katten gjør når de er ute på vift, men svaret er både ja og nei, mest nei. De elsker å jakte og kan faktisk jakte et bytte en hel ettermiddag. I de fleste tilfellene har de det bare gøy og har ikke som intensjon å spise musen.

Det er flere grunner til at katter jakter, og sjeldent spiser byttet, og noen av de er:

 1. Ute i naturen lærer moren deres å jakte for å fange deres egen mat. Når katten kommer inn med en død mus prøver den å vise deg hvordan du kan forsørge deg selv.
 2. Katten elsker jakt og spenning og noen ganger blir de så giret og ender med et dødt skadedyr selv om ikke intensjonen om å drepe var der.
 3. Villkatter har en historikk på å legge døde mus på trammen med ønske om og bli tatt inn i hus.

Hvordan velge riktig katt?

Oppførselen til katten kan avsløre jegerinstinktet. Er den bevisst på omgivelsene dine? Er det lett å få oppmerksomheten? Da ser du nok på en utmerket jeger.

De 10 beste jegerne

 1. Amerikansk korthåret – kjærlig katt som også kjennetegnes som en perfekt jeger.
 2. Maine Coon – navngitt etter den amerikanske staten med samme navn og har eksistert nesten like lenge som USA. Kjent for deres lange, lukseriøse og vannavvisende pels.
 3. Siberian – store katter som kan veie opp til 10 kg grunnet deres tykke pels. Dyktige jegere på tross av dette.
 4. Siamese – Kjent rase blant kongelige.
 5. Chartreux – Muskulær rase som er født som jegere, men rolige og gode utenom jakten.
 6. Burmese – kjent for å tenke med magen og trives der de blir godt tatt vare på, matmessig. Underholdende og smarte katter som passer perfekt til barnefamilien.
 7. Manx – populær katt for de som trenger musejegere til sjøs og nå en favoritt blant bønder.
 8. Tyrkisk Angora – avlet frem fra naturen og kjent for å være «street-smart» og intelligent.
 9. Japanese Bobtail – faktisk fra Korea (ikke Japan). Avlet frem som jegere for å holde mus unna silkefabrikkene. Leken og familievennlig katt.
 10. Persisk katt – kjent for sin intelligens og her er hunkattene mest kjent for sin utmerkede jakt.

Og slik tar du var på de..

Det viktigste er vaksinasjon, spesielt om de er jegere . Mus og rotter kan være smittebærere eller ha parasitter.

Katten din setter også pris på om du dropper kjemisk skadedyrkontroll rundt eiendommen da den kan få infeksjoner og bli dårlig av det. Har du problemer med skadedyr innendørs kan vi anbefale elektroniske feller eller skadedyrjagere. Happy cat, happy life!