Mus

7 feil du antakeligvis gjør med musefeller

For å kvitte seg med mus er det lett å tro at man bare plasserer ut musefeller og venter på fangst. Dette kan ta litt tid, men vi har 7 gode tips slik at du blir kvitt problemet kjapt!

1: Hold hendene borte fra åtet

Mus kan oppdage lukten på åte du har håndtert uten hansker og dermed går de ikke i fellen. For å hindre det, bruk hansker, q-tips eller kniv når du påfører åte

Bruk alltid hansker eller q-tips når du påfører åte

 

2: Bruk noe annet enn ost

Glem det gamle tegneseriebildet av mus som spiser ost. Gnagere er mest glad i nøtter og frø, og peanøttsmør er en slager.

 

3: Du bruker for mye åte

Dersom du bruker for mye åte kan musen stjele noe av det uten og bli berørt av fellen. En gylden regel er at åte skal være på størrelse med en ert – helt perfekt for å tiltrekke seg mus, men ikke stort nok til at de kan stjele det med seg.

 

4: Du forventer umiddelbare resultater

Mus er naturlig nok forsiktige med nye gjenstander i områdene de ferdes i. Vi anbefaler å sette musefellen på plass uten å aktivisere den, og med åte.  På denne måten blir musen kjent med fellen og når de tror de er trygge, har du aktivert den..

Victor musefelle Clean-Kill står klare for å fange mus

 

5: Feil plassering av musefellen

Plasser fellen inntil en vegg der du vet de ferdes. Åtet og inngangen bør helst vende mot veggen slik at musen blir fristet inn enn å gå rundt. Baksiden av skap, komfyren og andre steder er også gunstige steder.

 

6: Du bruker for få feller

Mus reproduserer raskt og kan lage 6-7 babyer av ganger pr 21 dag og derfor kan du alltid være sikker på at det er mer enn èn mus i huset ditt. Bruker du klappfeller bør du sette de med noen meters mellomrom der du har sett mus, men der det er mest bør du sette de nærmere hverandre for å fange alle. Bruker du elektriske feller anbefaler vi at du bare bruker det da mus går til nærmeste mat. Det vil si at hvis du har en elektronisk felle og klappfeller, går de først til klappfellene for mat og den elektroniske vil trolig fange lite.

Victor elektriske musefelle, Multi-Kill

 

7: Du starter for vagt

Studier viser at flere mus blir fanget den første natten du setter ut musefeller så ikke vent, start arbeidet i dag! Bruker du derimot feller som Multi-Kill musefelle er det erfart at fellen får stå noen dager før musen tør å gå inn i den. De liker å sirkle rundt den en stund før de er trygge på å gå inn i fellen.