Blogg / mus

Muselort på hytta? Slik fjerner du det

Share this post

Vet du egentlig hvordan du skal fjerne muselorten? Hvis du gjør det på feil måte kan du faktisk risikere å få musepest.

 

Opptil 100 personer blir hvert år utsatt for musepest og de som blir hardest rammet får betydelige plager. Man antar at smitten skjer ved inhalering av forstøvet urin eller avføring fra klatremus, da det er denne som innehar viruset. Det smitter ikke mellom mennesker.

Hvilke områder er mest utsatt?

De områdene som ser ut til å være mest utsatt for musepest er Gudbrandsdalen, Hedmark og Oppland, Aust-Agder og Nordland og de fleste som blir smittet har overnattet i hytter det har vært/er aktivitet av mus.

Les også: 7 vanlige feil du gjør med musefeller

Hvilke symptomer bør jeg se opp for?

Får du influensalignende symptomer, hodepine og smerter i mageområdet og ryggen i løpet av de neste ukene etter hytteturen, kan det være tegn på musepest. Du kan også få akutt nyresvikt og urinproduksjon kan være fraværende i noen dager. Kontakt lege dersom du er usikker.

Les også: Rotter eller mus i hus? Identifiser problemet.

Hvordan skal jeg fjerne muselorten på en trygg måte?

Det anbefales at man vasker vekk muselorten med våt klut for å forhindre at støv etter lort og urin skal virvle opp og opp i ansiktet. Du kan gjerne bruke gummihansker og munnbind for å være sikker på at du ikke inhalerer noe.

Hvordan bli kvitt mus?

For å forhindre at mus kommer tilbake til hytten din eller for å bli kvitt problemet er det ulike feller du kan bruke, f.eks jagere og elektroniske feller:

Skadedyrjagere

Victor® Skadedyrjagere er ultralydskremmere utviklet basert på mer enn 20 år med laboratorieforskning og velprøvde testresultater. En skadedyrjager holder mus og rotter unna hjemmet ditt med lydbølger som stresser gnagere, men vil ikke plage mennesker og vanlige husdyr. Skadedyrjagere plasseres i rom der mus og rotter potensielt kommer inn, og virker forebyggende. En kombinasjon av jagere og feller sikrer deg selvsagt på best mulig måte.

 

Elektroniske musefeller

Victor har høyeffektive elektroniske mus og rottefeller som raskt og humant eliminerer problemer med skadedyr. Feller fra Victor® er veldig ukompliserte. Du benytter peanøttsmør eller andre åtevarianter, plasserer fellene ved veggen og skrur de på.

Multikill musefelle

Når en mus eller rotter tiltrekkes av lokkematen og beveger seg inn i fellen, berører den en krets av metallplater som forårsaker umiddelbar høy spenning. Spenningen tar livet av skadedyret. En synlig indikatorlampe gir signal når fellen har fanget, slik at du kan tømme den uten å komme i fysisk kontakt med fangsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • http://forskning.no/sykdommer-virus-dyresykdommer-veterinaermedisin/2008/11/fakta-om-musepest
  • https://www.nrk.no/livsstil/se-opp-for-muselort-pa-hytta-1.1315352
  • http://noragent.no/victor-produkter/

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler