Blogg

Hold skadedyrene unna i julen

Share this post

1 desember starter tiden der vi handler mest, spiser mest og koser oss mest. Alle gleder seg, spesielt mus og rotter. Vi har laget en rask liste for å hjelpe deg mot skadedyrproblemer i julen:

  1. Julen er høytid for mye mat, kaker, desserter og godterier. Ikke la mat og andre søtsaker ligge fremme, spesielt restemat som er høy på protein.
  2. Overflater på kjøkkenet er høyaktuelle steder for mus å kose seg på. Oppbevar maten din trygt og gjerne med lokk.
  3. Mus trenger ikke store åpningen, men dersom du vet at det er hull i rørene dine eller en sprekk i veggen kan du være sikker på at de finner det. Tett igjen før gjestene kommer.
  4. Har du peis eller ovn har du mest sannsynlig en vedstabel et sted også. Ha gjerne veden minst en halv meter over bakken. Mus er gode klatrere, men sannsynligheten er mindre for at de gidder hvis det stables i høyden.
  5. Hold varmen inne og musen ute: Installèr en børstelist under dørene.
  6. Har du rotete loft, kjeller eller garasje er det hyggelig å rydde før julegjestene ankommer og samtidig holder du skadedyrene unna. Til mer rot, desto flere skadedyr.
  7. Det samme gjelder hagen din. Dersom det ikke er snøhvitt enda bør du rake, rydde og gjøre hagen din klar for julen. Musen liker ikke en pen hage uten løvhauger, men det gjør familie og venner.
  8. Har du allerede hørt og sett tegn til mus i hus bør du få bukt med de før problemet blir større. Victor kom på markedet i 1884 med den første fjærbaserte musefellen og i dag tilbyr de flere produkter mot blant annet mus og rotter.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler